Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

MODX is één van de meest hoogwaardige content management systemen (CMS) ter wereld. In Nederland geldt Census als één van de meest gerenommeerde bureaus met kennis van dit platform. De kenmerken van MODX zijn onder andere:

Creatieve vrijheid

Waar de meeste andere open source frameworks werken met standaard structuren en templates, is MODX ingericht vanuit de maatwerk gedachte. De techniek is dusdanig dat elke wens op gebied van webdesign en user experience (UX) ingewilligd kan worden. Ook als dat buiten de gebruikelijke kaders van het CMS gaat. Omdat het vaak heel belangrijk is dat de website visueel aanspreekt en inspireert, is die creatieve vrijheid voor grafische elementen onmisbaar.

Multichannel-benadering

Het MODX-CMS biedt uitgebreide mogelijkheden voor een multichannel benadering van doelgroepen. Vanaf één centrale plek beheert en distribueert u content voor websites, mobiele websites, apps, social media, narrowcasting schermen en intranetten.

Vindbaarheid (SEO)

MODX is technisch zo ingericht dat content optimaal vindbaar is in zoekmachines. De structuur van MODX maakt de website uitermate goed indexeerbaar voor bijvoorbeeld een zoekmachine als Google. Daarnaast zijn er verschillende modules waarmee voorafgaand aan publicatie van content gekeken kan worden of de content voldoet aan eisen op het gebied van vindbaarheid.

Veiligheid

MODX heeft haar architectuur volledig gebaseerd op veiligheid van de data. Het systeem is minder kwetsbaar voor hacks dan veel andere open source frameworks. In diverse projecten waarbij Census, MODX als CMS heeft ingezet is de veiligheid van MODX uitgebreid getest in samenwerking met onder meer ethische hackers. Hierbij kwam MODX glansrijk door de test. Daarnaast ondersteund Census binnen haar hostingpakketten automatische security patches. Hiermee is uw MODX installatie altijd van de laatste veiligheidsupdates voorzien en heeft u daar geen omkijken naar. Wel zo'n fijn gevoel want voorkomen is beter dan genezen! Meer informatie over de veiligheid van MODX (engels) kunt u hier vinden: https://modx.com/blog/security.

Gebruiksvriendelijkheid

De beheeromgeving van het MODX-CMS is zeer gebruiksvriendelijk. Desgewenst kan het dashboard dat redacteuren en content managers gebruiken, aangepast worden aan hun specifieke beheer wensen. Uiteraard kunnen op paginaniveau rollen ingericht worden waardoor bijvoorbeeld medewerkers eenvoudig hun eigen pagina’s kunnen beheren. Pagina's zelf kunnen beheerd worden via zogenoemde Content Blocks, waarmee niet alleen de inhoud van de pagina bewerkt kan worden, maar zelfs de indeling en layout. Alle elementen die ontworpen zijn worden als een soort blokkendoos aangeboden. Door voorgedefinieerde indelingen is het toevoegen van een pagina geen moeite, maar is er tevens optimale vrijheid om de blokken op een alternatieve wijze te stapelen. Kind kan de was doen!

  • No labels